Historie

Oprichting

De Elstars zijn op 26 januari 2014 opgericht door een aantal oud leden van ’t ZOOI en de VIPkus. Initiatiefnemers hiervoor waren Anton Kwantes en Remi Leunissen. Op dat moment droeg het orkest nog de naam POEP, wat stond voor Puur Ontspanning En Plezier en tevens een knipoog was naar de herkenningstune van de VIPkus.

Na afloop van de derde repetitie op 9 februari 2014 werd er gebrainstormd over de naam en werd er gekozen voor de huidige naam: de Elstars, wat tevens stond voor een nieuw en fris begin.

Na een zéér korte voorbereiding met slechts 4 repetities traden de Elstars voor de eerste keer op tijdens het proefblaozen van zaterdag 22 februari 2014.

Op maandag 3 maart 2014 wonnen de Elstars de Gouden Kaajbaand tijdens het Kaajbaandenfist.

2015

 

Op 11-11-2014 werd onze trompettist Remi Leunissen benoemd tot lid van de Raad van Elf van Kruikenstad. Om er zeker van te zijn dat we ook tijdens carnaval 2015 konden spelen, werd er naarstig gezocht naar een vervanger. Ruud Baelemans en Mark Jakobs kwamen de Elstars op trompet versterken. In de aanloop naar carnaval wonnen de Elstars samen met 4Golse44 het Gôols Geblèer.

 

 

 2016

Na carnaval 2015 namen de Elstars afscheid van Ruud Baelemans, Marty IJpelaar en Christine IJpelaar, die werk, privé en de Elstars niet meer konden combineren. Opnieuw werd er naarstig gezocht naar vervanging. Cees van den Heuvel en Willy-Anne van Berlage kwamen de Elstars op resp. trompet en trombone versterken. In de aanloop naar carnaval wonnen de Elstars samen met CV Kaaw Buffet het Blèrconcours en de Zilveren Remschijf bij de Bacchanten.

 

2017

Oktober 2016 was het begin van het carnavalsseizoen 2016-2017. Voor de eerste keer sinds de oprichting met een ongewijzigde bezetting, dus kon er goed gewerkt worden aan het repertoire. Carnaval 2017 stond muzikaal dan ook als een huis. Tijdens de aanloop naar carnaval werden de Elstars opnieuw uitgenodigd bij de Bacchanten. Dit keer werd de 1e prijs, de Gouden Zuiger gewonnen!

 

 

2018

Na een fantastisch weekend Renesse zijn de Elstars op 1 oktober 2017 weer gestart met de repetities. Tijdens de 1e repetitie mochten zij twee nieuwe leden verwelkomen binnen de saxofoon sectie.

Masja de Kok – Altsax

Jurgen Dusee – Tenorsax

In november 2017 is ook Anita Emmen (Trompet) toegevoegd aan de goed gevulde appelkist!

2019

De Elstars zijn op 21 oktober 2018 weer gestart met de repetities. Vanwege een langdurig verblijf op Kreta, Griekenland, speelt Anton Kwantes (Trombone) na deze carnaval (voorlopig) niet meer mee.

 

 

 

2020

Vanwege het verblijf van Anton Kwantes (Trombone) op Kreta zijn Frank van Dommelen en Mark Jacobs trombone gaan spelen. Om de trompet-sectie te versterken is Michel van de Haar (oud-VIRUS-lid) aangenomen.

Veel te vroeg, op 43-jarige leeftijd is onze trombonist Hugo Eijeriks op 18 juni 2020 overleden.

Binnenkort

Er zijn geen evenementen bekend.

Berichten